Villa Alina och Efraim

Villa Alina och Efraim är ett effektiverat serviceboende för 30 äldre klienter med varierande vårdbehov. Personalen består av enhetsledare, sjukskötare, primärskötare, närvårdare, hemvårdare och hemhjälpare.

Vår målsättning är en trygg, hemlik miljö med aktiviteter som passar de äldres behov och respekt för deras medbestämmanderätt. Vi ordnar regelbundet bingo, högläsning, rörelseträning, utevistelse och festliga tillställningar. Dam/ herrfrisör och fotvårdare besöker oss enligt behov. Vi har många lättlästa böcker att låna.

Alla klienter på enheten har en egen ansvarsläkare. Tjänsten köps via företaget Pihlajalinna. Läkaren besöker alla klienter på enheten var tredje månad. Personalen får kontakt med sin egen ansvarsläkare under kanslitid och övriga tider kontaktar man jourhavande läkare om det behövs. Önskar man är man som närstående välkommen att delta då läkaren besöker klienten på enheten.

Frukost, lunch och middag serveras i gemensam matsal. Eftermiddagskaffe och kvällsmål serveras i samlingsrum eller till klienternas egna rum. En vårdsäng ingår i avgiften. I övrigt möblerar klienten sin lägenhet själv.