Villa Rosa

Villa Rosa on tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka otettiin käyttöön helmikuussa 2018. Villa Rosassa asuu tällä hetkellä 22 asiakasta. Kohteessa on 14 nykyaikaista vuokra-asuntoa. Närpiön kaupungin kunnostaessa ja laajentaessa Närpiön terveys- ja palvelukeskusta vallitsee Villa Rosassa ylipaikkaisuus, eli yksikön huoneita jakaa tällä hetkellä 16 asiakasta. Asiakkaita voidaan myös tarpeen mukaan siirtää huoneiden välillä, eikä oma huone ole lisärakennuskaudella itsestäänselvyys.

Asumisyksikössä on useita avoimia ja valoisia yleisiä tiloja, joissa asiakkaat syövät ja seurustelevat ja osallistuvat monenlaiseen toimintaan. Villa Rosassa on myös lasitettu kuisti ja sisäpiha. Villa Rosasta vie yhdyskäytävä Närpiön terveyskeskukseen ja muihin Närpiön terveys- ja palvelukeskuksen asumisyksiköihin.

Asumisyksiköllä on oma vapaaehtoisryhmä, joka vierailee joka toinen keskiviikko ja toisinaan muulloinkin. Vapaaehtoistoiminnan tarkoitus on vapaaehtoisten ulkopuolisten toimijoiden avulla antaa Villa Rosan asukkaiden arkeen kultareunus. Parhaillaan voimassa olevan vierailukiellon aikana myös vapaaehtoistoiminta on tauolla.

Villa Rosa sisältyy K5:n kautta hankittavan etälääkäripalvelun piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys nimeltä Pihlajalinna vastaa ympärivuorokautisista lääkäripalveluista. Pihlajalinnan lääkäri käy Villa Rosassa joka kolmas kuukausi. Omaiset saavat tuolloin halutessaan osallistua. Muina aikoina henkilökunta voi ottaa yhteyttä Pihlajalinnan päivystävään lääkäriin puhelimitse ympäri vuorokauden.

Villa Rosan hoidon ja hoivan avainsanat ovat: rakkaus, huumori ja sovinto.

Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus.