Villa Alina ja Efraim

Villa Alina ja Efraim on tehostetun palveluasumisen yksikkö 30 iäkkäälle asiakkaalle vaihtelevine hoitotarpeineen. Henkilökunta koostuu yksikön johtajasta, sairaanhoitajasta, perushoitajista, lähihoitajista, kotihoitajista ja kotiapulaisista.

Tavoitteenamme on luoda turvallinen kodinomainen ilmapiiri ja tarjota ikäihmisten tarpeita vastaavaa toimintaa, kunnioittaen heidän myötämääräämisoikeuttaan. Järjestämme säännöllisesti bingoa, ääneenlukua, liikkuvuusharjoittelua, ulkoilua ja juhlallisuuksia. Kampaaja/parturi ja jalkahoitaja vierailevat tarvittaessa. Meillä on paljon helppolukuisia kirjoja lainattavana.

Jokaisella yksikön asiakkaalla on oma vastuulääkäri. Palvelu hankitaan yritykseltä nimeltä Pihlajalinna. Lääkäri käy kaikkien yksikön asiakkaiden luona joka kolmas kuukausi. Henkilökunta saa yhteyden omaan vastuulääkäriin toimistoaikaan ja muina aikoina otetaan tarvittaessa yhteys päivystävään lääkäriin. Omaiset ovat halutessaan tervetulleita osallistumaan yksikössä tapahtuviin lääkärikäynteihin.

Aamiainen, lounas ja päivällinen tarjoillaan yhteisessä ruokasalissa. Iltapäiväkahvi ja iltapala tarjoillaan kokoushuoneessa tai asiakkaiden omiin huoneisiin. Maksuun sisältyy hoitosänky. Muilta osin asiakas kalustaa asuntonsa itse.

Yöpäivystys hoidetaan yhdessä dementiakoti Solbackenin kanssa.

Efraimin henkilökuntaan kuuluu yhteinen osastonhoitaja Fridakodin kanssa, vastaava hoitaja, lähihoitajia, apuhoitajia, kotihoitajia, kotiavustajia sekä kuntoutusohjaaja, joka on yhteinen Närpiön muiden laitosten ja kotihoidon kanssa.