Pörtehemmet

Pirttikylän keskustassa sijaitseva Pörtehemmet rakennettiin vanhainkodiksi vuonna 1992. Pörtehemmet muutettiin 01.06.2008 alkaen tehostetun palveluasumisen yksiköksi, joka tarjoaa ympärivuorokautista palvelua 25 vakituiselle asukkaalle.

KPörtehemmet-kodissa on yhden ja kahden hengen huoneita, joihin kuuluu oma wc ja suihku. Huoneiden sisustukseen kuuluu sänky ja yöpöytä, mutta asukas voi mielellään tuoda mukanaan omia tavaroita kodikkuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Asukkaille järjestetään erilaista virkistävää toimintaa. Molemminpuolinen yhteydenpito omaisiin on tärkeää.

Hoitoideologia

  • yksilöllinen hoito, niin pitkälle kuin mahdollista
  • asukkaan koti - asukkaiden toivomuksia kunnioitettava
  • turvallisuus, huolehtiminen ja arvokkuus

Pörtehemmet käyttää Doctagonin lääkäripalveluja, mihin sisältyy myös geriatrian erikoislääkärin palvelut. Joka viikko järjestetään puhelinkierros ja asukkaiden vointi käydään läpi. Meillä on mahdollisuus konsultoida päivystävää lääkäriä vuorokauden ympäri. Doctagonin lääkäri käy Pörtehemmet-kodissa neljä kertaa vuodessa ja tutkii kaikki asukkaat perusteellisesti. Omaiset voivat olla käynnillä läsnä tai tarvittaessa itse ottaa yhteyttä Doctagonin lääkäriin.

Doctagonin lääkäripalveluihin kuuluu säännöllinen painon, verenpaineen, pulssin ja verikokeiden seuranta sekä tarvittaessa EKG. Sairaanhoitaja ottaa verikokeet ja lähettää Närpiön terveyskeskuksen laboratorioon analysoitavaksi.

Kodin hoitohenkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, perushoitajia, kodinhoitajia, kotiavustajia ja laitosapulaisia. Kuntoutusohjaaja vierailee palvelutalolla tarvittaessa.  Ruokapalvelun henkilökuntaan kuuluu ruokahuollon esimies, keittäjä ja keittiöapulaisia. Kodissa on myös kiinteistönhoitaja.

Jokaisella henkilökunnan jäsenellä on vaitiolovelvollisuus.