Olet tässä

Koronasuositukset ja päätökset 22.4. alkaen

Pohjanmaalla ja Närpiössä on edelleen paljon koronatartuntoja, mutta tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun viimeisten viikkojen aikana. PCR-testaus on vähentynyt huomattavasti ja monissa tapauksissa tartunta voidaan todeta vain kotitestillä. On tärkeää jäädä kotiin oireisena. Lisätietoja Pohjanmaan hyvinvointialueen tiedotteesta.

Pohjanmaan hyvinvointialueen pandemiaryhmä  päätti 20.4. siirtyä noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjausta kasvomaskin käytöstä. Kasvomaskia suositellaan jatkossa käytettävän julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä silloin, kun henkilö on koronaepäilyn vuoksi matkalla hoitoon tai testiin, henkilöllä on flunssaoireita sekä silloin, kun henkilö on tiettävästi altistunut koronavirukselle. THL painottaa, ettei yleinen suositus poista työnantajien vastuuta taata turvalliset työolot. Siksi työpaikoilla voi olla sääntöjä, jotka poikkeavat yleisestä suosituksesta.

Tartuntatautilaki (§ 58c) velvoittaa edelleen toimintaa sisätiloissa ja rajoitetuilla alueilla ulkona järjestävät toimijat noudattamaan turvatoimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tällaisia toimenpiteitä ovat muun muassa se, että tilat puhdistetaan tehokkaasti, että kaikilla osallistujilla on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit, että heitä kehotetaan käyttämään maskia ja heille tarjotaan hyvät mahdollisuudet puhdistaa kätensä.

Paikallisissa tartuntatautiasioissa voi ottaa yhteyttä tartuntatautilääkäri Anna-Maria Sandbergiin, ja pandemiaryhmän suosituksia koskevissa asioissa kaupunginjohtaja Mikaela Björklundiin.  

Yllä mainittuja päätöksiä ja suosituksia sovelletaan Närpiössä seuraavasti:

Kasvomaskin käyttö

Kasvomaskia suositellaan 22.4. alkaen käytettävän julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä silloin, kun henkilö on koronaepäilyn vuoksi matkalla hoitoon tai testiin, henkilöllä on flunssaoireita sekä silloin, kun henkilö on tiettävästi altistunut koronavirukselle.

Närpiön kaupungin oma toiminta ja tilat

Ryhmätoimintaa voidaan järjestää kaikille ikäryhmille huomioiden tartuntatautilain §:n 58c vaatimukset (ks. yllä). Positiivisen koronatestituloksen saaneiden ei tule osallistua ryhmätoimintaan niin kauan kuin oireita esiintyy.

Närpiön kaupungin tiloja voi varata tapahtumiin huomioiden tartuntatautilain §:n 58c vaatimukset (ks. yllä). Osallistujia kehotetaan osallistumaan tapahtumiin ainoastaan oireettomina.

Yhdistysten harrastus- ja urheilutoiminta

Ryhmätoimintaa voidaan järjestää kaikille ikäryhmille huomioiden tartuntatautilain §:n 58c vaatimukset (ks. yllä). Positiivisen koronatestituloksen saaneiden ei tule osallistua ryhmätoimintaan niin kauan kuin oireita esiintyy.

Yleisötilaisuudet ja yksityiset kokoontumiset
Yleisötilaisuuksia ja muita kokouksia voi järjestää sisätiloissa ilman erityisiä osallistujamäärää koskevia rajoituksia huomioiden tartuntatautilain pykälän 58 c (ks. yllä).

Elokuvateatteri ja uimahalli
Elokuvateatteri ja uimahalli ovat avoinna ilman kävijämäärien rajoituksia. Kaikkeen toimintaan sovelletaan tartuntatautilain pykälää 58 c ja kävijöitä kehotetaan osallistumaan vain oireettomina.

Vanhainkodit ja terveyskeskussairaala
Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa 1.1.2022 alkaen tarvittaessa terveyskeskussairaalan ja vanhainkotien vierailuihin sovellettavista periaatteista Närpiön kaupungin alueella. Ajankohtaista tietoa saa myös kultakin yksiköltä.