Olet tässä

Koronasuositukset 5.6. alkaen

Koko Pohjanmaa on tällä hetkellä epidemian perustasolla. Seudulla esiintyy kuitenkin vielä yksittäisiä tartuntoja, jotka voivat johtaa altistumisiin ja karanteenipäätöksiin. On siis edelleen tärkeää hakeutua koronatestiin välittömästi lievienkin oireiden ilmetessä ja ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon epäiltäessä altistumista. Hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista.

Aluehallintovirasto totesi 1.6., että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan Pohjanmaalla järjestää ilman erityisiä kokoontumisrajoituksia korostaen samalla, että yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. Kasvomaskisuositus on voimassa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan. Ks. myös opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen aiemmin antamat ohjeet.

Pohjanmaan koronatyöryhmä suosittelee yksityisten kokoontumisten ja aikuisten harrastustoiminnan ryhmäkokojen rajoittamista 50 osallistujaan 20.6. asti. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan kuitenkin järjestää ilman osallistujamäärän rajoituksia ja otteluita ja kilpailuja saa järjestää perustason alueiden välillä. On edelleen tärkeää käyttää kasvomaskia, pitää turvavälejä sekä tehdä etätyötä, jos se on mahdollista.

Yllä mainittuja päätöksiä ja suosituksia sovelletaan Närpiössä seuraavasti:

Aikuisopiston, Legaton ja Koulusoittokunnan ryhmät
Lasten ja nuorten toimintaa voidaan järjestää ilman rajoituksia sekä sisätiloissa että ulkona. Aikuisten ryhmämuotoista harrastustoimintaa voi järjestää enintään 50 henkilön ryhmissä.

Yhdistysten harrastus- ja urheilutoiminta
Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan järjestää ilman rajoituksia ja aikuisten ryhmämuotoista harrastustoimintaa voi järjestää enintään 50 henkilön ryhmissä. On tärkeää järjestää toiminta turvallisesti, käyttää kasvomaskia ja pitää fyysistä etäisyyttä.

Yleisöotteluita voi järjestää Pohjanmaan alueella tai muilla alueilla, jotka ovat epidemian perustasolla huomioiden tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt (ks. yllä) ja THL:n ohjeet.

Elokuvateatteri ja uimahalli
Elokuvateatteri ottaa vastaan korkeintaan 50 henkilöä näytöstä kohti. Närpiön uimahalli on avoinna enintään 50 kävijälle samanaikaisesti huomioiden turvamääräykset ja sauna on käytössä rajoitetuin kävijämäärin.

Vanhainkodit ja terveyskeskussairaala
Omaiset saavat vierailla vanhainkodeissa ja terveyskeskussairaalassa asiakkaan omassa huoneessa, huomioiden kävijämäärien rajoitukset ja yksikkökohtaiset vierailuajat. Kukin yksikkö antaa lisätietoja järjestelyistä. Kaikkiin käynteihin pätee edelleen, että ennen käyntiä on aina otettava yhteyttä yksikköön ja sovittava käynnin ajankohta.