Olet tässä

Koronasuositukset 1.5. alkaen

Pohjanmaan tartuntatilanne on rauhoittunut ja alue on nyt perustasolla. Alueella esiintyy silti edelleen tartuntoja, ja tilanne on huonompi joillakin muilla alueilla ja muissa maissa. Siksi on edelleen tärkeää hakeutua koronatestiin välittömästi lievienkin oireiden ilmetessä ja ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon epäiltäessä altistumista sekä välttää tarpeetonta matkustamista, koska monet seudun tartunnoista ovat peräisin matkoilta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti 26.4., että ajanjaksolla 1.5.-16.5.2021 yleisötapahtumia ja kokoontumisia voidaan järjestää Pohjanmaalla enintään 20 henkilön ryhmille.

Pohjanmaan koronatyöryhmä noudattaa samaa linjaa ja suosittelee yksityisten kokoontumisten ja aikuisten harrastustoiminnan ryhmäkokojen rajoittamista 20 osallistujaan. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jo nyt järjestää ilman osallistujamäärän rajoituksia, mutta otteluita ja kilpailuja saa järjestää vain perustason alueiden välillä 1.5.-16.5. On edelleen tärkeää käyttää kasvomaskia, pitää turvavälejä sekä tehdä etätyötä, jos se on mahdollista. 

Yllä mainittujen lisäksi Närpiössä ovat voimassa seuraavat suositukset:

Aikuisopiston, Legaton ja Koulusoittokunnan ryhmät
Lasten ja nuorten toimintaa voidaan järjestää ilman rajoituksia sekä sisätiloissa että ulkona 26.4. alkaen. Aikuisten ryhmämuotoista harrastustoimintaa voi järjestää enintään 20 henkilön ryhmissä 1.5. alkaen. 

Yhdistysten harrastus- ja urheilutoiminta
Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan järjestää ilman rajoituksia 26.4. alkaen ja aikuisten ryhmämuotoista harrastustoimintaa voi järjestää enintään 20 henkilön ryhmissä 1.5. alkaen. On tärkeää järjestää toiminta turvallisesti, käyttää kasvomaskia ja pitää fyysistä etäisyyttä.

Otteluita saa toteuttaa vain Pohjanmaan alueella tai muilla alueilla, jotka ovat epidemian perustasolla ajanjaksolla 1.5.-16.5. huomioiden Aluehallintoviraston päätöksen, jonka mukaan yleisötapahtumia ja kokoontumisia voidaan Pohjanmaalla järjestää enintään 20 henkilön ryhmille.

Elokuvateatteri ja uimahalli
Elokuvateatteri on avoinna ennakkovarauksella. Närpiön uimahalli on avoinna enintään 50 kävijälle samanaikaisesti huomioiden turvamääräykset ja sauna on käytössä rajoitetuin kävijämäärin.

Vanhainkodit ja terveyskeskussairaala
Omaisten vierailuihin vanhainkodeissa ja terveyskeskussairaalassa pätee vielä 6.5. asti, että nämä on pääasiassa pyrittävä toteuttamaan turvallisissa olosuhteissa. Mahdollisuus vierailla asiakkaan omassa huoneessa turvallisesti ja organisoidusti avautuu 7.5. Kukin yksikkö antaa lisätietoja järjestelyistä. Kaikkiin käynteihin pätee edelleen, että ennen käyntiä on aina otettava yhteyttä yksikköön ja sovittava käynnin ajankohta.