Olet tässä

Koronatilannepäivitys ja suositukset 15.2. alkaen

Koko Pohjanmaa on leviämisvaiheessa ja ilmaantuvuusluku on Närpiössä edelleen erittäin korkea. Toisaalta uusien koronatapausten tartuntaketjut on saatu täysin selvitettyä, jolloin tartuntojen leviämisriski on huomattavasti pienempi. Tämä myönteinen kehitys on täysin tehokkaan testauksen ja tartuntojen jäljittämisen ansiota. Onkin siis äärimmäisen tärkeää, että jokainen hakeutuu testattavaksi vähäistenkin oireiden ilmetessä, jotta riskit tartuntojen leviämiseen laajemmissa työyhteisöissä, kouluissa ja vastaavissa paikoissa voidaan välttää ja siten minimoida haitalliset vaikutukset toimintaan ja tuotantoon.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusta, joka kieltää kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa, jatketaan 1.3. asti. Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä suosittelee edelleen vahvasti, ettei yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia järjestettäisi. Lisäksi suositellaan kasvomaskien käyttöä (kaikki 12 vuotta täyttäneet), kahden metrin turvavälien noudattamista kaikessa oman perheen ulkopuolisessa kanssakäymisessä sekä etätyötä mahdollisuuksien mukaan.
Näiden vahvojen suositusten lisäksi Närpiössä ovat voimassa seuraavat rajoitukset 15.2. alkaen:

Aikuisopiston, Legaton ja Koulusoittokunnan ryhmät
Aikuisten toiminnassa ei pidetä fyysisiä kokoontumisia 28.2. asti. Aikuisopisto tiedottaa osallistujille pitääkö kurssi taukoa vai siirrytäänkö etäopetukseen. Lasten ja nuorten toiminta jatkuu toistaiseksi enintään 10 henkilön ryhmissä.

Yhdistysten vapaa-aika- ja urheilutoiminta
Lasten ja nuorten toimintaa voidaan järjestää enintään 10 henkilön ryhmissä. On erittäin tärkeää käyttää kasvomaskia ja pitää 2 metrin välimatkaa muihin. Aikuisten ryhmämuotoista vapaa-aikatoimintaa ei suositella 28.2. asti.  

Elokuvateatteri ja uimahalli
Elokuvateatteri on suljettuna 1.3.2021 asti. 
Närpiön uimahalli avataan huomioiden turvamääräykset.

Vanhainkodit ja terveyskeskussairaala
Omaisten vierailuihin vanhainkodeissa ja terveyskeskussairaalassa pätee edelleen, että nämä on pyrittävä toteuttamaan turvallisissa olosuhteissa. Asiakkaiden, joiden kunto ei salli siirtämistä, luona voi vierailla asiakkaan omassa huoneessa. Ennen käyntiä on aina otettava yhteyttä yksikköön ja sovittava käynnin ajankohta ja toteuttamistapa.  

Rokotukset
Rokotukset toteutetaan valtion suosituksia noudattaen. Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat yli 80-vuotiaat asukkaat. Ajanvaraus tehdään terveyskeskuksen verkkoajanvarauksen kautta tai puhelimitse (kts. erillinen tiedote asiasta). Koska rokoteannosten viikoittainen lukumäärä on rajallinen, rokotusajat täyttyvät nopeasti ja tulee kestämään useita viikkoja, ennen kuin kaikki ikäryhmään kuuluvat saavat ajan rokotukseen. Ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, että jäisi ilman rokotetta.