Ulkoliikuntapaikat avattiin 14.5 ja uimahalli avataan 1.6

Närpiön kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat avattiin 14.5. Pallokentistä ainoastaan Pielahden, Yttermarkun ja Töjbyn kentät ovat seurojen harjoittelukäytössä 14.-31.5.2020. Voimassa olevien rajoitusten vuoksi hallin laskemista on lykätty kesäkuun alkuun. Palloiluhalli pidetään suljettuna laskemiseen asti, jonka jälkeen keinonurmi voidaan ottaa käyttöön. Mosedalin ruohokentällä ja Keskuskentällä tehdään vielä huoltotöitä, minkä vuoksi ne ovat suljettuna ainakin 1.6. saakka. Muita avoimia ulkoliikuntapaikkoja ovat: Mosedalin juoksuradat, Jäähallin viereinen lentopallokenttä, Keskuskentän ulkokuntosali ja Uimahallin viereinen ulkona sijaitseva koripallo/tenniskenttä.

Kaikilla liikuntapaikoilla on noudatettava covid-19-tartuntojen leviämisen vähentämiseksi annettuja kokoontumisrajoituksia, turvavälejä ja muita ohjeistuksia.

Suurilla liikuntapaikoilla (koskee 14.-31.5. avoinna olevista paikoista ainoastaan Pielahden ruohokenttää) on kokoontumisrajoitus korkeintaan kolme kymmenen hengen ryhmää (valmentaja/ohjaaja mukaan luettuna), ja turvavälit on huomioitava koko käynnin/harjoitteluvuoron ajan. Yttermarkin ruohokentällä saa olla kaksi kymmenen hengen ryhmää (yksi ryhmä kullakin kentän puoliskolla). Pienillä liikuntapaikoilla kuten ulkokuntosalilla kokoontumisrajoitus on yhä 10 henkilöä 31.5. saakka.

Liikuntapaikkoja käyttävät yhdistykset ja yksityishenkilöt vastaavat itse rajoitusten noudattamisesta.

Uimahalli avataan 1.6. noudattaen hallituksen turvamääräyksiä. Odotamme vielä aluehallintoviraston/valtioneuvoston mahdollisia uimahallien toimintaa koskevia tarkennuksia. Uimahallin sulkuaikana on muun muassa kunnostettu saunaa ja huollettu kaikki koneet. Uimahalli on tuttuun tapaan suljettuna huoltoa varten kesän ajan, ja viimeinen yleisölle avoin päivä on perjantai 26.6.2020. Uimahalli on suljettuna elokuun puoleenväliin saakka. Tarkka päivämäärä, jolloin Uimahalli avataan kesän jälkeen, ilmoitetaan myöhemmin.

Kesän uimakoulut toteutetaan suunnitellusti. Ilmoittautumiset Uimahallin ja Pirttikylän maauimalan uimakouluihin ovat käynnissä parhaillaan. Aikuisopisto suunnittelee myös kesäkurssitoimintaa.