Olet tässä

Yksinyrittäjien tukihaku on alkanut

Yksinyrittäjille voidaan myöntää tukea toiminnan tasapainottamiseksi COVID-19-epidemiatilanteessa (alla koronaepidemia). Tuki on 2000 euron kertakorvaus, joka voidaan myöntää yksinyrittäjän kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana.

Tuen tarkoitus on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle epidemian aikana ja sen jälkeen. Tuki voidaan myöntää yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneita kustannuksia varten, esim. yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot, ei kuitenkaan yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa varten.

Avustuksen myöntämisen edellytykset ovat, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaepidemian takia 16.3.2020 jälkeen, sekä että yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Närpiön kaupunki tekee yhteistyötä paikallisen elinkeinoyhtiö Dynamon kanssa, joka vastaanottaa ja valmistelee hakemukset. Dynamo Närpes laatii myös päätösehdotuksen, jonka perustella Närpiön kaupunki tekee päätökset ja maksaa tuet.

Haku on avoinna 30.9.2020 asti, hakemus täytetään Dynamon verkkosivuilla.

Hakemus ja lisätiedot löytyvät täältä:
https://www.dynamonarpes.fi/fi/yksinyrittajatuki-haettavissa-dynamo-narpes-vastaanotta-hakemukset-narpion-seudulla