Närpiön kaupungin perusturvatoiminta

Ikäihmisten korona-puhelinpalvelu

Kunnan ikäihmisille tarkoitettu puhelinlinja korona-asioita varten on avoinna arkisin klo 8-15. Puhelinnumero: 050 3454 947

Linja on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole taudin oireita, mutta jotka tuntevat olonsa epävarmaksi viruksen suhteen ja tarvitsevat tietoa, mitä tehdä tartuntariskin vähentämiseksi.

Taudin oireita tunteva voi soittaa Närpiön terveyskeskuksen hoidontarpeen arviointiin (06) 2249 600

Hoidontarpeen arviointi:

maanantai ja torstai 8-18

tiistai, keskiviikko ja perjantai 8-16

 

Närpiön terveyskeskus

Närpiön terveyskeskuksen toiminta tulee muuttumaan annettujen suositusten mukaisesti tulevina viikkoina vallitsevasta koronatilanteesta johtuen.

 

Kiireetön hoito

Kiiretöntä vastaanottotoimintaa vähennetään, ja henkilöstöresurssit jaetaan tarpeen mukaan uudelleen niihin toimipisteisiin, joita on priorisoitava mahdollisen epidemian vuoksi.

Suosittelemme, että potilaat, joilla on kiiretön hoidontarve, ottavat tässä tilanteessa yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse saadakseen neuvontaa: (06) 2249 600

Muissa terveyskeskuksen toimipisteissä, kuten fysikaalisessa hoidossa, annetaan vallitsevassa tilanteessa ainoastaan kiireellistä hoitoa.

Ikäihmisiin, joiden on suositeltu pysyttelevän kotosalla, tullaan ottamaan yhteyttä jo varattujen aikojen tiimoilta, ja hoidontarvetta arvioidaan. Pyrimme myös tehostamaan ikäihmisten kotona tapahtuvaa arviointia ja hoitoa.

 

Päivystys

Kiireellistä ja päivystyshoitoa annetaan kuten ennenkin – ota ensin yhteyttä Närpiön terveyskeskuksen hoidontarpeen arviointiin, (06) 2249 600.

Muina aikoina palvelee Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys, puh. 06 213 1310 tai 06 213 1001.

 

Hammashuolto

Myös hammashuolto noudattaa samoja linjauksia, ja kiirettömiä, erityisesti vanhempien ihmisten tarkastuksia lykätään tuonnemmaksi. Kouluhammashuolto on tauolla, kun taas oikomishoitokäynnit jatkuvat toistaiseksi.

 

Vierailukielto terveyskeskussairaalassa

Terveyskeskuksessa ja terveyskeskussairaalassa vallitsee vierailukielto. Lisätietoja voi kysyä kustakin yksiköstä.

 

Sairaanhoitotarvikkeiden jakelu 

Sairaanhoitotarvikkeet tilataan numerosta 040 6746 011. Tarvikkeet noudetaan Närpiön terveyskeskuksen pääsisäänkäynnillä olevasta hyllystä.

 

Vanhustenhuolto

Kotihoito

Kotihoito toimii normaalisti. 

 

Vierailukielto asumisyksiköissä

Palveluasumisyksiköissä ja terveyskeskussairaalassa vallitsee vierailukielto. Lisätietoja voi kysyä kustakin yksiköstä.

 

Perhepalvelut

Perhekeskus on avoinna.  

Sosiaalityöntekijät pyrkivät yhdessä asiakkaiden kanssa hoitamaan asiat mahdollisuuksien mukaan puhelimitse. Sosiaalityöntekijään otetaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse kaupungin vaihteen kautta; 06-2249111 puhelinaika 9.30 - 10.30

Lasten- ja äitiysneuvola toimii normaalisti.

Ota yhteys perhekeskukseen, jos tarvitset todistuksen sairaan lapsen hoitamista varten. Säännöt ovat samat kuin ennenkin, eli terveydenhoitajan todistus kattaa korkeintaan 3 arkipäivää.


Yhteispalvelupiste

Yhteispalvelutoimisto on avoinna.

Valmiiksi täytetyt lomakkeet ym. jätetään postilaatikkoon, jotta saadaan vähennettyä fyysisten käyntien määrää toimistoon.