Digitaidot ovat uusi kansalaistaito – laaja kysely selvittää suomalaisten digitaitojen tason

Osana valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota tehdään ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus. Kyselytutkimuksen avulla selvitetään suomalaisten digitaitoja ja digipalvelujen käytön sekä sähköisen asioinnin avun tarvetta. Pohjanmaalla pääsemme siis nyt osallistumaan tähän tärkeään työhön!

Digitaitokyselyyn voi vastata netissä tai paperilla
Tänään avautunut digitaitokysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajasti taidoista riippumatta. 

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus tai paperilomakkeella, joita digituen alueelliset koordinaattorit jakavat ympäri Suomea. Paperilomakkeita tulee muun muassa kirjastoihin, yhteispalvelupisteisiin sekä Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkoihin. Vastauksia kerätään maaliskuun ajan. Kyselyn tulokset julkaistaan toukokuun lopussa.

Osallistumalla autatte meitä saamaan tärkeää tietoa Pohjanmaan asukkaiden digitaidoista!