Tiedote koskien koronavirusta COVID-19

Koronaviruksen aiheuttama tartuntatauti Covid-19 leviää voimakkaasti myös Suomessa. Valtioneuvoston, asianomaisten ministeriöiden sekä muiden viranomaisten ja organisaatioiden kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Aluehallintoviraston ja Suomen kuntaliiton kehotuksesta ja suosituksesta Närpiön kaupungin johtoryhmä ja perusturvatoimialan johtoryhmä on tänään ottanut kantaa seuraaviin toimenpiteisiin, jotka tulevat voimaan välittömästi.

Kokoukset
Kaikki Närpiön kaupungin järjestämät yli 50 osallistujan yleisötilaisuudet perutaan toistaiseksi. Aikuisopiston kurssit perutaan toistaiseksi tartuntojen leviämisen hillitsemiseksi.

Riskiryhmien suojaaminen
Henkilöiden, joilla on sairauden oireita, ei tule käydä terveysvastaanotoilla tai vierailla vanhusten ja sairaiden luona riskiryhmien suojaamiseksi.

Hygienia
Emme kättele. Siivousta tehostetaan ja parannetaan kaupungin tiloissa. 

Lisätietoa

Lisätietoa koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta sekä Vaasan keskussairaalan verkkosivuilta.

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina aluksi olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveyskeskukseen. Hoitohenkilökunta ja lääkäri arvioivat tartuntariskin. Arvioinnin jälkeen saat jatko-ohjeet. Taudin leviämisen estämiseksi on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita.

Närpiössä hoidon tarpeen arviointi on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 8-18, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8-16. Puhelinnumero: 06 22 49 600

Muina aikoina palvelee Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys, puh. 06 213 1310 tai 06 213 1001.

Tarkista myös ulkoministeriön verkkosivuilta uusimmat matkustustiedotteet.