Olet tässä

Dekorativ bild av bollhallen i Närpes

Urheilutoiminta

Närpiön kaupunki haluaa luoda kaupungin asukkaille ja yhdistyksille edellytyksiä laadukkaan ja monipuolisen urheilutoiminnan harjoittamiseen. Sen toteuttamiseksi kaupunki:

  • tarjoaa liikuntapaikkoja eri tarpeisiin

  • tukee urheiluseuroja myöntämällä vuosittaisia toiminta-, hanke- ja käyttöavustuksia

  • järjestää liikuntakampanjoita, tukee uimakoulutoimintaa ja harjoittaa yhteistyötä urheiluseurojen kanssa urheilun ja liikunnan järjestämiseksi erityisryhmille.

Terveyttä edistävä liikunta on tulossa yhä tärkeämmäksi. Vapaa-aikalautakunnan urheilu- ja ulkoilutoiminnan painopiste on siirtymässä yhä laajemmin ennaltaehkäisevään terveysliikuntaan. Liikuntakampanjoilla, valistuksella ja toiminnalla halutaan saavuttaa seuraava tavoite: terveemmät närpiöläiset liikunnan avulla.

Koska närpiöläiset asuvat laajalla alueella, ns. lähiliikuntapaikat ovat tärkeitä, ne mahdollistavat urheilun ja liikunnan harrastamisen kohtuullisella etäisyydellä kodista.

Närpiön urheiluseurat ovat tärkein yhteistyökumppani ja palveluntuottaja.

Liikuntapaikat

Närpiön kaupungilla on tarjota harrastajille nykyaikaisia ja korkealuokkaisia liikuntapaikkoja. Kaupungissa on yhteensä yli 80 liikuntapaikkaa, jotka palvelevat sekä kilpaurheilua että kuntoilijoita.

Mosedalin liikunta-alue

Mosedalissa on jalkapallo- ja yleisurheilukenttä, katsomo ja ampumarata, jäähalli, ulkojääkaukalo, koripallokenttä ja viimeisin tulokas, Närpiön urheiluhalli, joka otettiin käyttöön vuoden 2008 lopulla.