Skarpängsvägen

Karta över skarpängsvägen

Under hösten går arbetet med den nya Skarpängsvägen in i de färdigställande arbeten och asfaltering. Dessa arbeten kommer att påverka trafiken med korta trafikstopp och köbildning. Det kommer finnas personal på plats som dirigerar trafiken. Vi som entreprenör önskar att trafikanterna följer de anvisningar som ges.

I detta skede kommer Kristinestadsvägen, Närpesvägen och korsningen Skarpängsvägen-Nybrovägen få ny beläggning. Även sträckningen på den nya Skarpängsvägen mellan Kristinestadsvägen och Nybrovägen kommer att färdigställas. Nybrovägen och underfarten på Skarpängsvägen med cykelled kommer att tas i bruk senast i slutet av november. Den nya Skarpängsvägen mellan Nybrovägen och Närpesvägen kommer att färdigställas 2025.

På Närpesvägen fortsätter arbetet med kantstenarna och plattsättningen under den kommande veckan. På Kristinestadsvägen är stenläggningsarbetet slutfört.  Under vecka 38 kommer förberedande arbeten med den nya beläggningen påbörjas.

Vecka 39 startar asfalteringsarbeten på Skarpängsvägen, Nybrovägen, Närpesvägen och Kristinestadsvägen. Även cykelvägarna runt om dessa vägar kommer asfalteras i detta skede. Arbetet med den nya beläggningen uppskattas ta 3 veckor. Under denna tid kommer en fil i gången vara i bruk för trafiken på Närpesvägen och Kristinestadsvägen. När beläggningen görs på Kristinestadsvägens cykelled kommer cykelvägen vara avstängd från busstationen till Pilvägen. Cyklister och fotgängare kommer att hänvisas till Nybrovägen under tiden arbetet pågår.